1. Úvodní stránka
  2. Školní jídelna
  3. Jídelníček

Jídelníček

13. 5. 2024 - 17. 5. 2024

Den

  TÝDEN STAROČESKÉ KUCHYNĚ 

Alergeny

 Pondělí

13. 5. 

polévka: Bramboračka s houbami 

1,9 

hlavní menu: Kočičí svatba /hrách, kroupy, slanina, česnek/, sterilovaná okurka, čaj, ovocný nápoj, ovoce banán  1,10 
přesnídávka MŠ: Bulka, džem, máslo, caro s mlékem  1,3,7 
odpolední svačina MŠ Chléb, pomazánka z tresčích jater, čaj tropiko  1,4,7 

 Úterý

14. 5.

polévka: Z kořenové zeleniny s kapáním  1,3,6,7,9 
hlavní menu: Sladká kaše z prosa se skořicí, švestkový kompot, čaj  1,7 
přesnídávka MŠ:  Chléb tmavý, pomazánka z vepřového masa, zelenina-rajčata, čaj zelený s citronem  1,7,9,10 
odpolední svačina MŠ:  Rohlík, vařené vejce, máslo, mléko  1,3,7 

 Středa

15. 5.

polévka: Couračka /zelná s mlékem, bramborami a pažitkou/  1,7 
hlavní menu: Grenadýrský pochod /brambory, flíčky, slanina, cibule/, červená řepa, čaj, ovocný nápoj, mléko ks  1,3,7
přesnídávka MŠ: Šátek s tvarohem, bílá káva 1,3,7 
odpolední svačina MŠ:  Chléb, pomazánka mrkvová, čaj malinový  1,7 

 Čtvrtek

16. 5.

polévka:  Drůbková s nudlemi  1,3,9 
hlavní menu: Kuře pečené na jablíčkách, nádivka, vařené brambory m.m., čaj, ochucené mléko, ovoce meruňka 1,3,7 
přesnídávka MŠ: Pletýnka grahamová, tvaroh s pažitkou, kakao  1,7 
odpolední svačina MŠ:  Závin ořechový, čaj černý s ovocným sirupem 

1,3,7,8 

 Pátek

17. 5.

polévka:  Sekyrková /vývar s krupkami/  1,9
hlavní menu: Uzené maso, křenová omáčka, houskové knedlíky, čaj, fruko  1,3,7 
přesnídávka MŠ: Chléb, smetanový sýr, caro s mlékem  1,7 
odpolední svačina MŠ:  Pyré ovocné, rohlík, čaj šípkový s citronem  1,7 

Změna jídel vyhrazena.

Strava je určena k okamžité spotřebě.

Seznam alergenů

1 - obiloviny obsahující lepek 6 - sójové boby 11 - sezamová semena
2 - korýši 7 - mléko 12 - oxid siřičitý
3 - vejce 8 - skořápkové plody 13 - vlčí bob
4 - ryby 9 - celer 14 - měkkýši
5 - podzemnice olejná 10 - hořčice

pdfSEZNAM ALERGENŮ

Podrobnější informace o výskytu konkrétních alergenů č. 1(pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridních odrůd a výrobků z nich) a č. 8 (mandle a ořechy lískové, vlašské, kešu, pekanové, para, pistácie, makadamie a výrobků z nich) obsažených v pokrmech jsou k dispozici u vedoucí školní jídelny (Alena Pánková, tel: 566 532 589).